Kom deg på sykkelsetet!

Foto: Signe Gunn Myre

Nå er det vår i luften. Fuglene synger, gåsungene blomstrer, og vi er i gang med å feie sykkelvegene. Det er på tide å ta fram sykkelen.

Det kan være smart å starte med en liten vårsjekk av sykkelen. Få tak i en gammel oppvaskbørste, ei bøtte med vann og oppvaskmiddel. Så vasker du bort gammelt støv og skitt. Smør kjedet, og gi girvaiere og bremsevaiere et par dråper olje.

Pump opp godt med luft i dekkene og sjekk at bremsene virker. Skal du sykle i mørket, må du passe på at du har lys på sykkelen. Er dekkene eller bremseklossene veldig slitte, finner du alltids et sykkelverksted, eller en sykkelbutikk i nærheten med hjelpsomme folk.

La bilen stå
Så er det bare å bestemme seg for å la bilen stå. Gi deg selv tid til å vende deg til å sykle. Starter du ”fra bunnen av” risikerer du å kjenne litt i knærne de første gangene, men ta det med ro i starten. Etter hvert klarer du det meste. Det er viktig å nyte turen. Tenk på at selve tiden du bruker til å sykle er verdifull. Hverdagen blir roligere, sykkelturen kan bli noe å glede seg til.

Ikke la deg irritere av andre trafikanter. De fleste bilførere er høflige og hensynsfulle, men pass på å bli sett. Se de andre trafikantene i øynene og gi de et smil. Da er du sikker på at de ser deg, og du får garantert et smil tilbake.

Sykling er mykt for kroppen
Det skal lite fysisk aktivitet til for å oppnå store helsegevinster. Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet anbefaler 30 minutters aktivitet om dagen. Da er det ikke snakk om knallhard trening, men for eksempel en sykkeltur til og fra jobb.

Sykling er en enkel og skånsom form for mosjon. Når du sykler bruker du de store muskelgruppene. Likevel er sykling mykt for kroppen. Du utsettes ikke for de samme belastningsskadene som for eksempel ved jogging.

Raskere enn du tror
Den enkleste måten å bli fysisk aktiv på er å legge mosjonen inn i de daglige rutinene. Da er en sykkeltur til og fra jobb en genial løsning. Det går sannsynligvis fortere enn du tror. Visste du at du sykler hele fem kilometer på ett kvarter? Dessuten vil du oppleve tiden du sykler som god tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s