Hundens egen sykkeltilhenger

Det å putte barna i sykkeltilhengeren og dra på tur, er et vanlig syn. Men visste du at det finnes egne tilhengere for hunden din?

UT PÅ TUR: Hundetilhengere er ennå ikke et vanlig syn her til lands, men brukes mer nedover i Europa. Croozer Dog er en tysk modell som også selges i Norge. Foto: croozer.de

Mange hunder liker å være med på langtur, enten eieren går, løper eller sykler. Men det er ikke alle firbeinte som orker å løpe så lenge av gangen. Hvis du er hundeeier og vil utvide rekkevidden for helgeturen, kan en hundetilhenger for sykkel være smart.

Du finner dem sjelden i vanlige sportsforretninger, men mange dyrebutikker og sykkelbutikker kan lett skaffe deg en.

De moderne hundetilhengerne likner litt på barnetilhengere, men har flatt gulv (ofte med løs, vaskbar matte), utgang både foran og bak, justerbare lufteåpninger og feste for bånd innvendig.

FIN SKYSS: Doggyride er det nederlandske merket som først introduserte hundetilhengere i 2003. Disse leveres også med trillehjul foran, for de som foretrekker å spasere med tilhengeren. Foto: doggyride.nl

En hundehenger er praktisk for alle hundeeiere som liker å sykle, og som gjerne tar med hunden på lengre turer.

Noen bruker den for å komme seg ut til marka eller andre turmål, der de kan gå en tur sammen. For andre er hundehengeren en kjærkommen mulighet til å gi den firbeinte litt pusterom underveis på sykkelturen.

Frakter du tilhengeren i bil, kan hjulene lett tas av og hengeren brukes som transportbur.

MORO: Enten den brukes for å transportere hunden gjennom trafikken og ut til marka, eller den er hvilestasjon underveis – en hundetilhenger kan åpne nye turmuligheter. Foto: croozer.de

Det anbefales selvsagt å bruke god tid på å venne hunden din til det å være passasjer på sykkeltur. La den bli godt kjent med tilhengeren hjemme, før dere legger ut på den første, korte prøveturen. Mange syklende hundeelskere forteller om nye og fine turopplevelser med disse tilhengerne.

Når vi først snakker om hundetilhengere: Det går an å snu på det.

Det finnes nemlig også tilhengere som hunden selv kan trekke! Den norske produsenten Nordic Cab har kanskje markedets mest allsidige sykkeltilhenger, som også kan leveres med sele til trekkhund.

Selve tilhengeren kommer både med hjul og ski, for bruk året rundt. Dermed skulle du og hunden nok av valgmuligheter – uansett behov!

HUNDEN FORAN: Nordic Cab er en norsk produsent av sykkeltilhengere, og har spesialisert seg på allsidig tilbehør for flere bruksmåter. Dermed tilbyr de også en løsning for hunder som liker å trekke henger – enten med hjul eller med ski. Foto: nordiccab.no

 Tekst: Geir Anders Rybakken Ørslien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s