Omveien til enkle gleder

Er du litt lei av å se de samme gatene, veiene og husene hver eneste dag? Tar du sykkelen, vil du garantert oppleve noe du ikke har lagt merke til før.

Er det noe vi kan, alle sammen, så er det hverdagsrutinene.

Opp om morgenen, ut av senga, gjennom det faste ritualet – og så: Ut av huset og av sted til jobb eller skole eller hva vi ellers måtte fylle dagen med.

Vi følger den samme ruta, vi skal oftest til samme sted, og ser de samme husene og gatene og glir ofte gjennom det hele i en halvsøvnig døs.

Er du lei av det samme gamle? Trøtt av rutinen? Lyst til å få en annerledes start på dagen? 

Med sykkelen er du friere. Du kan sykle der bilene ikke kan kjøre. Du kan ta en spontan avstikker bare for å finne ut hvordan det ser ut på den andre siden av veien du kjenner så godt, det koster ikke mye å legge inn en bitteliten omvei, av ren nysgjerrighet.

Da oppdager du det samme som mange andre syklister stadig innser: Det er mye i nabolaget som du ikke har sett eller lagt merke til!

En benk under et tre, som du aldri har lagt merke til fra bilen. En sti over en slette, en snarvei du ikke visste om. Noen ganger kan du ta en ny rute og oppdage hus eller steder like ved der du bor, som du ikke ante var der.

På sykkelen våkner du fortere, du har alltid frisk luft rett i ansiktet, du hører lydene, kjenner luktene – og får hjertet til å banke fortere.

Det er fint ute nå, høstlufta er skarp, sola ligger lavt. Prøver du sykkelen i morgen, får du alt servert på sølvfat. God tur!

Tekst og foto: Geir Anders Rybakken Ørslien 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s